Lokalerna

 

Grodan har stora och rymliga lokaler, nära den stora parken Lugnet samt grönområden.

Grodans lokaler ligger på Störtloppsvägen 36 i Västertorp. Närmaste tunnelbana är Västertorps T-banestation, mindre än 5 minuters promenadväg.

Lilla Parken
Barnen på Grodan är utomhus varje dag, både förmiddag och eftermiddag om vädret tillåter. Barnen är oftast i ”Lilla parken” som ligger i slutet av den återvändsgränd som förskolan ligger på. Denna park utnyttjas dagtid endast av förskolans barn. Den har en klätterställning, en sandlåda med leksaker samt en stor gungbräda. Det finns många fördelar med att det är en park och inte en gård. Det är gräs, skog och grönt, ingen asfalt. Barnen upptäcker mycket ihop med personalen, vilket resulterar i en hel del skapande (kottbyggen, snigelhus, djursjukhus för skalbaggar och myror m.m.)

Parken Lugnet
Barnen är även i Lugnet, den stora parken i Västertorp. Under de varmare vår- och sommarmånaderna finns det även en mycket uppskattad plaskdamm där. Lugnet är en traditionell parklek med aktiviteter som bygglek, idrottslek och odlingar. Vintertid kan man åka skridskor på fina isbanor. Det är en stor och populär lekpark med bemanning och mycket aktiviteter för barnen.

Utflykter
Förutom detta görs utflykter till andra skogspartier, museum, teatrar m.m.