Hoppa till innehållet

Vår personal

Vår personal på Grodan är engagerade, kunniga och de som gör Grodan till en fantastisk plats för våra barn. Vi satsar mycket på utbildningar och föreläsningar för att utveckla personalen och verksamheten.
Inger OttossonRektor och förskolelärare

Jag heter Inger och är rektor på Grodan. I 35 år har jag arbetat som förskollärare och drygt 15 år som förskolechef och rektor. Till Grodan kom jag i augusti 2021, där jag delar mitt rektorskap med vårt samarbetskooperativ Älvsjöbarnen.

Jag vill kunna se varje människa och ta tillvara på det unika hos just hen. På Grodan får jag arbeta med kreativa, professionella och extremt duktiga pedagoger som gör att det är roligt att komma till arbetet. Men givetvis är ljuspunkten i mitt arbete fortfarande barnen!

Att få arbeta kooperativt är både utmanande och givande. Att i verksamheten arbeta nära föräldrar gör att det blir tryggt för barnen och utvecklande för oss som arbetar. Som rektor ser jag en verksamhet där vuxna och barn utforskar och förundras tillsammans i leken som är det viktigaste för barn.

Daniel KocFörskolelärare

Jag heter Daniel och är förskollärare här på Grodan. Här finns en stor möjlighet till att lära känna alla barn på djupet, i och med att vi är en liten och familjär grupp. Lärandet är därför mycket lättare att anpassa efter varje individuellt barn.

Det som motiverar mig i arbetet är framstegen och utvecklingarna som syns hos barnen, stora som små! Barn är oskrivna blad som inte dömer andra för varken det yttre eller inre. Det är alltså vårt ansvar att se till att barnen har möjligheten att skriva på sina blad med omsorg. Att inte döma andra är något som vi vuxna kan lära oss av från barnen, något som kan vara utmanande med tanke på att det kan ske omedvetet. Därför ser jag som det viktigt att vi på Grodan alltid använder ett kritiskt tänkande och reflekterar över vårt egna agerande.

Moa ErikssonBarnskötare och hantverkspedagog, Mullecertifierad

Jag heter Moa och har arbetat på Grodan sen 2018. Jobbade på en skola innan och kom från stora barngrupper med lite personal till en liten barngrupp med mycket personal. Det passar mig väldigt bra eftersom det blir många personliga relationer till barn och kollegor.

Jag är ofta glad på söndagskvällen eller efter en ledighet att jag ska tillbaka till barnen. Det är mycket glädje och humor i jobbet. Tycker om att det är så levande och inspireras av barnens positivitet, vänlighet och nyfikenhet på livet.

Nadia ElfailiKock och barnskötare

Jag heter Nadia, och är utbildad kock och barnskötare, vilket jag har jobbat som på Grodan sedan 2017.

Jag lagar all mat från grunden och använder ekologiska råvaror så långt det är möjligt. Att vara kock på förskola är fantastiskt! Det allra bästa är den respons som barnen ger när de kommer och tackar för maten och säger att det var väldigt gott. Goda och bra måltider bidrar till matglädje, gemenskap och en trivsam stämning. Jag gillar barn så mycket, att jag försöker utmana mig själv med nya recept och godare och godare mat, allt eftersom dagarna går.

Nagam TawfeekBarnskötare, Mullecertifierad

Hej, jag heter Nagam och jag är en av barnskötarna på Grodan. Jag började jobba som vikarie, men blev kvar då jag kände mig hemma här!

Att arbeta som barnskötare är så värdefullt för mig, eftersom jag tycker mycket om barn och det glädjer mig att få se till att de är glada och mår bra. Jag trivs dessutom jättebra med all personal som jobbar här och känner stor samhörighet med dem.

Shirley Tatiana Rodriguez Paz Barnskötare

Mitt namn är Shirley Tatiana. Jag är 34 år och utbildad barnskötare sedan 2015.

Januari 2023 började jag på Grodan och trivs så bra. Har fått möjlighet att lära känna alla barn och få deras förtroende.

Jag älskar mitt jobb. Det är så spännande att se barnens utvecklingsprocess och kunna medverka i deras liv.